Verhaal – synopsis

“Volgens de WHO is het aantal mensen met een depressie of een angststoornis tussen 2013 en 2015 met 50% gestegen. De WHO voorspelt dat depressiviteit in 2030 volksziekte nummer 1 is”.

We horen het steeds meer: mensen die te maken krijgen met angst. Wordt er anno 2023 teveel van ons verwacht? Krijgen we als mens teveel prikkels die we maar moeilijk kunnen verwerken?

Moeten we op allerlei gebieden teveel presteren? Meegaan met de sneltrein om er bij te blijven horen. Op het werk, studie, op sociaal gebied, de lat ligt hoog.

In deze documentaire volg ik drie mensen die te maken hebben met een angst- en dwangstoornis. Ik volg ze tijdens hoge pieken en diepe dalen. We zien de pijn, de angst, de beperkingen als je lijdt aan angst & dwang en de alsmaar durende onzekerheid. Maar ook het geluk en het stuk hoop dat er altijd is.

Ik volg de personages in hun dagelijks leven vol uitdagingen door hun ziekte. Ook kijken we naar oplossingen, wat als geen behandeling meer werkt en je bent ‘uitbehandeld’, wat kun je dan nog? Is DBS (Deep Brain Stimulation) of je inschrijven bij de levenseindekliniek dan je laatste redding?

Vragen over de documentaire?